Beauty

 

Vraag advies aan een van onze medewerkers!

 

Hieronder vindt u een beschrijving van de make-up onderdelen, lees het even door en misschien bent u zo al een stuk verder geholpen!

Foundation

We beginnen met de foundation. De basis van een mooie make up.
Spoel eventueel je gezicht af met lauw/warm water (hierdoor openen je poriën zich).
Smeer je eigen dagcrème op of een primer. Als dit lekker is ingetrokken, breng je de foundation aan. Dit doe je het best met een Foundationpenseel of een

Beautyblender. 

Hoe bepaal je de kleur van je foundation?
Loop eens onze winkel binnen vraag het bij ons personeel of probeer verschillende kleuren foundation zelf uit. Niet op je hand, maar op kaaklijn en nek. Zet een streep met je vinger of kwast op je huid en vergelijk welke het dichts bij je eigen huidskleur ligt. 

Handig om te weten
Iedere foundation heeft een ondertoon in de kleur. Deze ondertoon wordt vaak aangegeven door een letter voor het kleurnummer, bijvoorbeeld C8 of N8. De C staat voor cool en heeft een roze ondertoon en een warme gele ondertoon. De N staat voor neutraal en is qua kleur meer beige. Blanke mensen hebben over het algemeen een roze ondertoon en mensen met een getinte huid meer een gele ondertoon. Een foundation met een gele ondertoon (de C) staat bijna iedereen goed, tenzij je een hele lichte huid hebt. Foundation met een gele ondertoon laat namelijk iedere huidskleur meer stralen.

Tip: Zit jouw huidskleur er niet bij? Mixen kan ook.

Oogschaduw

Blauwe of grijze ogen
Veilige kleuren zijn: taupe, grijs, violet en paars.
Aardetinten, zoals roest/koper, bordeaux en terracotta, laten je blauwe ogen meer stralen.
Meer opvallend zijn: donker blauw (een tint donkerder dan de kleur van je ogen laten ze pas echt blauw lijken) en zwart (meng zwart met helder blauw voor een ‘smokey eye’ effect).

Voor een meer aparte oogopslag zijn: zilver, turquoise en fuchsia jouw kleuren.

Groene of groenbruine ogen
Veilige kleuren zijn: bruin, abrikoos, lila, paars, kaki of mosgroen (deze laatste kleuren lichten je groene ogen op)
Opvallende kleuren zijn: goud, limoen, grasgroen en helder paars (die laatste kleur is super modern bij groene ogen)

Bruine ogen
Veilige kleuren zijn: koper, brons, champagne (is hetzelfde als zachtroze met een beetje abrikooskleur), bruin (voor de reebruine ogen blik), beige en kaki-groen.
Voor een meer opvallendere oogopslag neem: zalm, koningsblauw, knalroze of limoen.

 

Lippenstift

Lichte huid
Als je een lichte huid hebt, kies je voor een roze-oranje, rood-oranje of een matte romige kleur.
Wil je opvallen? Kies dan voor felle kleuren. Denk aan felroze of rood. Heb je echt een blekere huid, kies dan voor warm roze, perzik roze en magenta.

Getinte huid
Bij een getinte huidskleur staan warme tinten zoals koraal rood of warm oranje mooi. Lichte of koude kleuren maken je huid bleker. Ook bosbesrood en roze met een gele ondertoon. Deze kleuren
verbleken de natuurlijke warmte uit de huid niet.

Donkere huid
Bij een donkere huidskleur staan felle, diepe en heldere kleuren mooi. Donker roze en fuchsia zijn een mooie combi. Oranje staat ook prachtig op een donkere huid.

Tip: Wrijf voor je je lippenstift aanbrengt met je tandenborstel of washandje over je lippen. Zo heb je na het op doen van je lippenstift volle en egale lippen zonder velletjes of andere onzuiverheden.

Tip: Wil je de aandacht op je lippen leggen, zorg dat de rest van je make-up redelijk neutraal is.

 

Komt u er niet uit stel gerust al uw vragen aan ons personeel!

Afkomstig van www.libelle.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb